Dobrá Vinice představila svůj vlastní hroznový sirup

Pekmez je tradičně hojně používán v Turecku a arabských zemích a jeho obliba roste i u nás.
V moravském vinařství Dobrá Vinice, které už více než dvacet let produkuje prvotřídní
autentická vína v biokvalitě, jej připravují pomalým odpařováním hroznového moštu.

Palačinky, lívance, zmrzlina, řecký jogurt, ořechy, sýry (zejména kozí), ovocné a zeleninové
saláty, obilné kaše, marinády na zeleninu i maso… Sladkých a slaných jídel, k jejichž
přípravě či dochucení se hodí pekmez neboli hroznový sirup, je bezpočet.

Jde o 100% přírodní produkt, který neobsahuje žádné přidané látky.

Pekmez se v kuchyni používá například místo javorového či datlového sirupu. Díky draslíku,
fosforu, vápníku, hořčíku a dalším prospěšným minerálům obsaženým v hroznovém víně je
velmi zdravou alternativou. 

Zdroj: https://www.visitchef.com/novinky/936-dobre-vinice-predstavila-svuj-vlastni-domaci-
hroznovy-sirup-pekmez